Követeléskezelés


Sajnos előfordulhat mind a gazdasági társaságok esetében, mind magánemberként, hogy követeléseinket nem tudjuk behajtani, így hivatalos útra kell azokat terelnünk. A teljesség igénye nélkül négy alterületen nyújtunk hatékony követeléskezeléshez kapcsolódó szolgáltatást.


1. Ügyvédi fizetési felszólítások készítése

A követelés-behajtás peren kívüli és peres eszközeihez érdemes és az esetek nagy részében nélkülözhetetlen a hozzáértő ügyvédi szakértelem. Gondoljunk bele, hogy egy peren kívüli felszólító levél elkészítése is mennyi munkával jár, ezen felül pedig észben kell tartanunk azt is, hogy egy hibásan elkészített levélnek milyen jogi következményei lehetnek.

Az adósságokhoz, tartozásokhoz kapcsolódó peres eljárások igen gyakoriak, de gyors lebonyolításuk komoly szakértelmet igényel. Egy nem megfelelő módon elkészített levél a későbbiekben is sok gondot okozhat a bizonyítás során.

Kollégáink mindent megtesznek annak érdekében, hogy az Ön jogos érdekeit maradéktalanul képviseljék, és az eljárást a lehető leghatékonyabban végigkísérjék.


2. Fizetési meghagyásos eljárások indítása

A fizetési meghagyásos eljárás egy közjegyzői hatáskörbe tartozó eljárás, amely területtől függetlenül bármely közjegyzőhöz benyújtható. A pénzkövetelések behajtásának gyors és hatékony eszköze, azonban a hatékonysága nagyban függ a pontos szabályok ismeretétől, ezért elmondható, hogy elkészítése is megfelelő szakértelmet igényel.

Bizonyos esetekben kötelező fizetési meghagyásos eljárást indítani a bírósági pert megelőzően. Amennyiben a követelésünk összege nem haladja meg a 3 millió forintot, lejárt és pénztartozásról van szó, úgy fizetési meghagyásos eljárást kell indítanunk.

A fizetési meghagyásos eljárás rendkívül hatékony eszköz tud lenni, amely sok esetben hatékony segítséget nyújthat. Ahhoz, hogy ezt a funkcióját megfelelően ellássa, olyan szakemberekre van szükség, akik pontosan ismerik az eljárás formai követelményeit, lépéseit és megteszik a megfelelő lépéseket annak érdekében, hogy Ön mihamarabb behajthassa követelését.


3. Egyéb peres képviselet

A követelésekhez kapcsolódó peres eljárások igen sokfélék lehetnek, és mind bonyolultságukban, mind a kapcsolódó gazdasági környezet változékonyságában jelentősen eltérnek egymástól. Ezeket az ügyeket jellemzően jól felfogott üzleti célok vezérlik, amelyek pontos részletei azonban minden esetben felderítendőek, különös odafigyelést igényelnek.

Irodánk több éves szakmai rutinnal és jelentős szakértelemmel bír komplex polgári peres ügyek lebonyolításában. Legyen szó bármilyen szituációról, kollégáink mindent megtesznek annak érdekében, hogy Önt és cégét a lehető leghatékonyabban képviseljék az eljárás során.