Nemzetközi-, és európai uniós jog


Előfordulhat, hogy nem csak hazai ügyletekkel kapcsolatban van szükségünk tanácsadásra, képviseletre, ügyvédre. Ügyvédi irodánk több év tapasztalattal rendelkezik nemzetközi jog és Európai Uniós jog területén. Forduljon hozzánk bizalommal, amennyiben a lenti lista bármelyikével kapcsolatos ügyet szeretne intézni.

Irodánk több külföldi és nemzetközi ügyvédi irodával is kapcsolatban áll, akik, amennyiben szükséges, további segítséget biztosítanak abban, hogy hatékony ügyintézést biztosítsunk határokon átnyúló ügyekben is.


1. Magyar állampolgárok külföldi szükségleteinek érvényesítése

Olykor igen nehéz lehet országunk jogi útvesztőjében is eligazodni, nem beszélve a uniós vagy nemzetközi jogról. 2004 óta tagja Magyarország az Európai Uniónak, így egyre több gazdasági társaság vagy természetes személy számára válhat relevánssá a tanácsadás vagy képviselet.

Ügyletek, amelyekben segítséget nyújtunk Önnek:

  • Cégalapítás külföldön
  • Határokon átnyúló gazdasági vagy kereskedelmi ügyletekkel kapcsolatos ügyintézések
  • Külföldön történt káresetekkel kapcsolatos képviselet
  • Külföldi irodákkal való kapcsolatfelvétel magyar állampolgár ítéletének végrehajtása érdekében
  • Európai Uniós jogértelmezés, jogtanácsadás

2. Okiratok, szerződések készítése angol nyelven

Az első ponthoz szorosan kapcsolódik a dokumentumok, okiratok kérdésköre. Ügyvédeink több éves tapasztalattal és szakértelemmel fordítják le és készítik el az Ön számára szükséges dokumentumokat az adott területre vonatkozó jogszabályoknak megfelelően. Irodánk kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a szabályoknak megfelelően a hivatalos okiratok mind hiteles fordításnak minősüljenek, hogy önnek ezzel se kelljen foglalkoznia.


3. Jogi szakvélemények készítése külföldi állampolgárok számára

Külföldi állampolgárok számára legalább akkora szükség van a magyar jogszabályokban való eligazításra, mint nekünk a nemzetközi jogokat illetően. Legyen szó akár egy egyszerű szerződéssel kapcsolatos kérdésről vagy a megfelelő gazdasági társaság kiválasztásáról: nálunk megtalálja az Önnek legmegfelelőbb megoldást!


4. Külföldi állampolgárok hazai jogi ügyeiben való jogi képviselet

A tanácsadással és szakvéleményezéssel nem áll meg irodánk szolgáltatásköre. Természetesen, amennyiben ügyfeleinknek szüksége van jogi képviseletre is, úgy annak sincs semmi akadálya. Keressen fel minket, hogy egyeztethessünk egy időpontot a részletek megbeszéléséhez.


5. Követeléskezelés határokon átnyúló ügyekben

Amennyiben olyan ügyletről van szó, ahol Ön a sértett, a hitelező vagy egyszerűen csak szüksége van követelésének behajtására Magyarország területén kívül, akkor ne keressen tovább, megtalálta a megfelelő embereket!