Szállítmányozási jog


1. Szállítmányozási, fuvarozási és egyéb szerződések elkészítése

A polgári törvénykönyv külön meghatározza a szállítmányozási szerződés fogalmát, ebből is látszik, hogy egy elég specifikus szerződéstípusról van szó: szerződésmintát, sablont aligha lehet általános formában az ügyfeleknek adni.

Egy bonyolultabb keretszerződést olykor nehéz lehet átlátni, főleg, hogyha bővítésre, módosításra kerül sor. Egy nem megfelelően elkészített dokumentáció komoly bírságokkal is járhat, ugyanis sok esetben nagyon komoly szabályrendszernek kell megfelelni.

Irodánk segít egészen a megfelelő dokumentumok megszerzésétől és elkészítésétől a jogszabályváltozások nyomon követésén keresztül a korrekciókig a szállítmányozás, fuvarozás minden területén, hogy Önnek a dokumentumok miatt ne kelljen aggódnia.


2. Közúti bírságokkal kapcsolatos ügyintézés

Az előző pontban említett szigorú szabályrendszerből kifolyólag a szállítmányozási ügyletekkel kapcsolatos szabálysértések szinte minden esetben súlyos büntetést vonnak maguk után.

Ilyen esetekben ügyvédeink elsődleges célja a jogi háttér feltérképezése és annak lehető legpontosabb behatárolása. Szolgáltatásunk kiterjed a felelős hatóságokkal, szervekkel (pl. Az adott járási hivatal vagy NAV) való kapcsolattartásra is.

A jogszabályok és törvények ismeretében előfordulhat, hogy lehetséges enyhítést kérni, fellebbezni a bírsággal kapcsolatban. Irodánk képviseli Önt ezen ügyekben is, keményen dolgozva azért, hogy Önnek a legjobb megoldással szolgálhassunk!