Társasági Jog és Cégjog


Cégalapításon gondolkodik! Irodánk szakértelme biztosítja, hogy a jog, és az adminisztráció útvesztője helyett ötleteinek megvalósítására koncentrálhasson!

Már rendelkezik gazdasági társasággal? Forduljon hozzánk: a működést érintő jogi kérdésekben nálunk a lehető legjobb kezekben lesz!


1. Cégalapítás

Irodánk segítségével a cégalapítás gyerekjáték!
Hogy néz ki a folyamat? A kapcsolatfelvétel és a megfelelő okiratok aláírása után azok beadásra kerülnek, a társaság pedig bejegyzésre kerül. Ezt követően mindössze néhány szükséges lépést kell megtennünk.

Ügyvédeink a legelső lépéstől a legutolsóig végigvezetik minden teendőn, előkészítik az okiratokat és segítenek, hogy minden a jogszabályoknak megfelelően kerüljön létrehozásra!


2. Változásbejelentés 

Bármikor előfordulhat, hogy megváltoznak adataink, esetleg egy nagyobb horderejű adatmódosításra van szükség –  A kapcsolódó adminisztrációban pedig könnyen elveszhetünk.

Számunkra az ilyen ügyek már-már a napi rutin részét képezik. Szakszerű segítséget nyújtunk, hogy minden a lehető legzökkenőmentesebben haladjon, és addig is az üzleti teendőkre koncentrálhasson!


3. Képviselet a törvényességi felügyeleti eljárásokban

Megeshet, hogy bizonyos esetekben képviseletre van szükségünk törvényességi felügyeleti eljárási ügyekben.

Általában ez azt követően szükséges, hogy a cégbíróság egy jogi következményekre történő figyelmeztetéssel és a jogszabálysértés megjelölésével felhívja a céget, hogy az nyilatkozzon a végzésben foglaltakról vagy a megjelölt törvénysértő állapotot szüntesse meg.

Sokszor igen bonyolult lehet eligazodni a törvények és jogszabályok útvesztőjében: ezért segítünk Önnek, hogy ez ne okozzon problémát! Ügyvédi irodánk hatékonyan tudja Önt támogatni a problémák felderítésében, pontos meghatározásában és a megoldás kidolgozásában annak érdekében, hogy az eljárás minél gyorsabban és diszkrétebben folyjon le, ne okozzon fennakadást a mindennapi üzletmenetben.


4. Tanácsadás

Szakértőink professzionális tanácsadással szolgálnak, legyen szó akár egy szervezeti átalakulásról vagy a társaság teljes iratállományának vizsgálatáról: vállalati hierarchiája, szabályzata és szerződései nálunk mind jó kezekben vannak!

A tanácsadói tevékenységünkhöztartozó főbb témakörök:

  • Belső ügyrendek, szervezeti- és működési szabályzatok pontosítása, kidolgozása
  • Vállalkozások belső struktúrájának véleményezése, átszervezése
  • Társaságok szerződéses állományának áttekintése, javaslatok tétele a szükséges módosításokra

5. Végelszámolás, gazdasági társaságokkal kapcsolatos perek

A végelszámolás, bár első pillanatra az egyszerűbb, problémamentesebb megszüntetési eljárások közé sorolnánk, sok esetben elhúzódó, mind a cég, mind beszállítói számára idegőrlő adminisztratív és jogi útvesztővé válhat. Ezen felül, a végelszámolások egy része nem zajlik le sikeresen, helyette felszámolási eljárásba megy át.

Kollégáink végigkísérik Önt a folyamaton, végig az Ön érdekeit tartva szem előtt. Elsődleges célunk, hogy az eljárás a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban menjen végbe, biztosítva azt, hogy Ön is a jövőre koncentrálhasson.


6. Csőd- és felszámolási eljárás

Adódhat olyan helyzet is, ahol egy gazdasági társaság felszámolás vagy csődvédelem alá kerül. Álljon Ön bármelyik oldalon (akár adós, akár hitelezői pozícióban), ránk bármilyen szituációban számíthat!

A csőd-, illetve felszámolási eljárások gyakran hosszú és bonyolult procedúrákká válhatnak.

Kímélje meg magát a felesleges idegeskedéstől és bürokratikus teendőktől, engedje meg, hogy végigvezessük Önt a folyamatokon! Irodánk munkatársai az első pillanatoktól az eljárás végéig végigkísérik a lépéseken, tevékenységünk során mindvégig az Ön érdekeit helyezzük elsődleges szerepbe.