Társasági Jog és Cégjog


Cégalapításon töri a fejét? Váltsa valóra álmát velünk! Irodánk szakértelme biztosítja, hogy az adminisztráció útvesztője helyett ötleteinek megvalósítására koncentrálhasson!

Már rendelkezik gazdasági társasággal? Forduljon hozzánk: a működést érintő jogi kérdésekben nálunk a lehető legjobb kezekben lesz!


1. Cégalapítás

Irodánk segítségével a cégalapítás gyerekjáték!
Hogy néz ki a folyamat? A kapcsolatfelvétel és a megfelelő okiratok aláírása után azok beadásra kerülnek, a társaság pedig bejegyzésre kerül. Ezt követően mindössze néhány szükséges lépést kell megtennünk.

Ügyvédeink a legelső lépéstől a legutolsóig végigvezetik minden teendőn, előkészítik az okiratokat és segítenek, hogy minden a jogszabályoknak megfelelően kerüljön létrehozásra!


2. Változásbejelentés 

Bármikor előfordulhat, hogy megváltoznak adataink, esetleg egy nagyobb horderejű adatmódosításra van szükség –  A kapcsolódó adminisztrációban pedig könnyen elveszhetünk.

Számunkra az ilyen ügyek már-már a napi rutin részét képezik. Szakszerű segítséget nyújtunk, hogy minden a lehető legzökkenőmentesebben haladjon, és addig is az üzleti teendőkre koncentrálhasson!


3. Képviselet a törvényességi felügyeleti eljárásokban

Megeshet, hogy bizonyos esetekben képviseletre van szükségünk törvényességi felügyeleti eljárási ügyekben.

Általában ez azt követően szükséges, hogy a cégbíróság egy jogi következményekre történő figyelmeztetéssel és a jogszabálysértés megjelölésével felhívja a céget, hogy az nyilatkozzon a végzésben foglaltakról vagy a megjelölt törvénysértő állapotot szüntesse meg.

Sokszor igen bonyolult lehet eligazodni a törvények és jogszabályok útvesztőjében: ezért segítünk Önnek, hogy ez ne okozzon problémát! Ügyvédi irodánk hatékonyan tudja Önt támogatni a problémák felderítésében, pontos meghatározásában és a megoldás kidolgozásában annak érdekében, hogy az eljárás minél gyorsabban és diszkrétebben folyjon le, ne okozzon fennakadást a mindennapi üzletmenetben.


4. Tanácsadás

Szakértőink professzionális tanácsadással szolgálnak, legyen szó akár egy szervezeti átalakulásról vagy a társaság teljes iratállományának vizsgálatáról: vállalati hierarchiája, szabályzata és szerződései nálunk mind jó kezekben vannak!

A tanácsadói tevékenységünkhöztartozó főbb témakörök:

  • Belső ügyrendek, szervezeti- és működési szabályzatok pontosítása, kidolgozása
  • Vállalkozások belső struktúrájának véleményezése, átszervezése
  • Társaságok szerződéses állományának áttekintése, javaslatok tétele a szükséges módosításokra

5. Végelszámolás, gazdasági társaságokkal kapcsolatos perek

A végelszámolás, bár első pillanatra az egyszerűbb, problémamentesebb megszüntetési eljárások közé sorolnánk, sok esetben elhúzódó, mind a cég, mind beszállítói számára idegőrlő adminisztratív és jogi útvesztővé válhat. Ezen felül, a végelszámolások egy része nem zajlik le sikeresen, helyette felszámolási eljárásba megy át.

Kollégáink végigkísérik Önt a folyamaton, végig az Ön érdekeit tartva szem előtt. Elsődleges célunk, hogy az eljárás a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban menjen végbe, biztosítva azt, hogy Ön is a jövőre koncentrálhasson.


6. Csőd- és felszámolási eljárás

Adódhat olyan helyzet is, ahol egy gazdasági társaság felszámolás vagy csődvédelem alá kerül. Álljon Ön bármelyik oldalon (akár adós, akár hitelezői pozícióban), ránk bármilyen szituációban számíthat!

A csőd-, illetve felszámolási eljárások gyakran hosszú és bonyolult procedúrákká válhatnak.

Kímélje meg magát a felesleges idegeskedéstől és bürokratikus teendőktől, engedje meg, hogy végigvezessük Önt a folyamatokon! Irodánk munkatársai az első pillanatoktól az eljárás végéig végigkísérik a lépéseken, tevékenységünk során mindvégig az Ön érdekeit helyezzük elsődleges szerepbe.


7. Székhelyszolgáltatás

A megfelelő székhelyet keresi gazdasági társasága számára? Telephelyekre, fióktelepekre lenne szüksége? Irodánk jelentős szakmai tapasztalattal rendelkezik mind belföldi, mind külföldi székhelyszolgáltatás tekintetében. Ebben az igényében is teljes körűen tudunk segíteni Önnek, forduljon hozzánk bizalommal.

Ügyvédi székhelyszolgáltatásunk keretében biztosítjuk vállalata számára a székhelyet, beérkező dokumentumait, iratait a jogszabályoknak megfelelően átvesszük és iktatjuk, valamint kézbesítjük önnek. Hagyja, hogy szakképzett kollégáink elvégezzék Ön helyett az adminisztrációt, koncentráljon az érdemi feladatokra!

Amennyiben külföldön kíván székhelyet alapítani, irodánk teljes körű segítséget biztosít a szükséges dokumentumok beszerzésében és előállításában, valamint nemzetközi kapcsolatainkon keresztül biztosítjuk, hogy vállalatának bejegyzése zökkenőmentesen menjen végbe.